Baterii LIPo
Replica Watches

Pentru a le exploata in maxima siguranta si pentru a beneficia de performantele oferite de ele, bateriile LiPo necesita atentie deosebita.

Locul de depozitarea si incarcare: Pentru depozitarea si incarcarea bateriilor LiPo cautati un loc sigur, unde chiar daca acestea iau foc, sa nu poata provoca incendii, pagube sau ranirea unor persoane prin arsuri sau intoxicatii. Nu incarcati bateriile LiPo nesupravegheate in apartament, in masina sau in multicopter!
In cazul in care aceste baterii nu sunt utilizate pe o perioada mai lunga, ele trebuie incarcate la 3.8 V/celula si depozitate intr-un loc racoros, ferit de caldura si umezeala.
Incarcarea bateriilor LiPo se poate efectua NUMAI cu incarcatoare speciale, destinate pentru incarcarea acestor tipuri de acumulatori. Daca incarcatorul folosit nu recunoaste automat numarul de celule, asigurati-va ca ati selectat corect acest parametru. Bateriile LiPo se pot incarca la maxim 4,2V / celula.
Swiss Hublot Replica Daca incarcarea continua la tensiune mai mare decat 4,25V/celula, bateria se va incalzi, va lua foc prin explozie si va arde intens, cu flacari de temperatura foarte inalta, degajand fum toxic.
Pentru incarcarea bateriilor LiPo se recomanda utilizarea unor incarcatoare cu echilibrarea celulelor. Verificati din cand in cand starea de echilibrare a celulelor. Daca diferenta de tensiune intre celule este mai mare decat 0,05 V, atunci bateria trebuie echilibrata. Utilizarea unei baterii neechilibrate poate cauza supraincarcarea sau descarcarea adanca a unor celule din ea, cu toate consecintele aferente.
Inainte de cuplarea la incarcator verificati si respectati polaritatea tensiunii la baterie si la incarcatorul. Este interzisa conectarea cu polaritate inversa!
Curentul de incarcare nu poate fi mai mare decat 2C. Incarcarea la curent mai mare poate cauza supraincalzirea si scaderea performantei si duratei de viata a bateriei.
Descarcarea bateriilor LiPo se poate face la un curent care nu depaseste valoarea specificata de producator. Aceasta se calculeaza prin inmultirea capacitatii bateriei cu rata maxima de descarcare. De exemplu o baterie de 1200 mAh, 10C poate fi descarcata continuu cu un curent maxim de 1,2x10 A, adica 12 Amperi. Curentii mai mari de descarcare cauzeaza incalzirea bateriei si scaderea capacitatii. Pentru a asigura o durata de viata mai lunga bateriilor LiPo, se recomanda utilizarea lor la 80% din curentul maxim dat de producator.
Este interzisa scurtcircuitarea bornelor bateriei! Scurtcircuitarea, chiar si pentru un timp scurt poate cauza supraincalzirea si aprinderea sau explozia acesteia.