OSD si Telemetrie

Telemetria

Telemetria functioneaza in banda de 433 MHz si realizeaza legatura wireless dintre controllerul Multicopterului si statia la sol. Prin aceasta legatura se poate configura Multicopterul, se pot incarca misiunile programate in Mission Planner si se pot introduce comenzi suplimentare in timpul zborului sau al misiunilor.

Cele doua module sunt identice si pot fi schimbate intre ele.

Banda de frecventa 433MHz este o banda libera, pe care functioneaza routerele wireless, alarmele auto, etc., din acest motiv fiind foarte aglomerata. Legatura este slaba, mai ales in mediile urbane, unde poate scade pana la cativa metri. In mod normal, legatura poate fi stabilita pana la o distanta de cateva sute de metri, depinzand de sursele de zgomot si de antena folosita.

OSD (On-Screen Display)

OSD functioneaza in banda de 5,8 GHz si realizeaza legatura intre camera video de pe Multicopter si monitorul video. Suprapune pe imaginea redata de camera video informatiile legate de zbor: numar de sateliti, viteza la sol, timpul de zbor, etc. Aceasta legatura poate fi realizata pana la distante de 5 Km.

Antena Multicopetrului prin care se transmite semnalul video este antena omnidirectionala. Antena de receptie a monitorului video poate fi omnidirectionala sau unidirectionala.