Moduri de zbor

Modul Loiter

Multicopterul isi mentine in mod automat locatia curenta, orientarea si altitudinea.
Operatorul poate pilota Multicopterul la fel ca in modul “Stabil”. Cand stick-urile sunt lasate libere, Multicopterul isi pastreaza pozitia.
Pentru o performanta buna de zbor in acest mod, este necesara o localizare GPS buna, fara interferente magnetice si cu vibratii reduse. Altitudinea este masurata barometric.
Operatorul poate controla deplasarea Multicopterului cu ajutorul stick-urilor de control.
  • Pe orizontala cu stick-ul «Roll/Pitch» (stick-ul dreapta) pozitii - inainte/inapoi/stanga/dreapta. Cand stick-ul este lasat liber, Multicopterul se opreste si isi mentine pozitia.
  • Altitudinea cu stick-ul « Throttle » (stick-ul stanga) pozitii sus/jos. Cand stick-ul este lasat liber, Multicopterul se opreste si isi mentine pozitia.
  • Orientarea cu stick-ul « Yaw » (stick-ul stanga- pozitii stanga/dreapta). Cand stick-ul este lasat liber, Multicopterul se opreste si isi mentine pozitia.

Modul Altitude Hold

MultiCopterul isi mentine altitudinea constanta. Roll, Pitch si Yaw sunt controlate manual.

Modul Stabil

Operatorul mentine controlul altitudinii, vitezei si orientarii. Daca stick-urile sunt lasate libere Multicopterul nu isi mentine nici pozitia, nici altitudinea, doar revine singur la orizontala

Moduri de zbor automate de siguranta

RTL (Return to Launch) ridica Multicopterul la altitudinea predefinita, il aduce in locul decolarii si aterizeaza automat.
FailSafe – in cazul pierderii legaturii radio, Multicopterul intra in mod automat in Modul RTL
GeoFence stabileste un perimetru de zbor predefinit. Multicopterul este fortat sa ramana in interiorul acestul perimetru